Procurile su specifikacije Samsung Galaxy S24 serije

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO je vjerovati glasinama, manje od mjesec dana dijeli nas od lansiranja Samsungovih najnovijih vodećih pametnih telefona, serije Galaxy S24. Na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter, leaker Evan Blass podijelio je nešto što se čini kao rani pogled na odbrojavanje do sljedećeg Galaxy Unpackeda koji kaže “Galaxy AI dolazi” 18. siječnja u 3 sata ujutro po korejskom vremenu (17. siječnja u 18 sati po našem vremenu).

Trenutno je objava izbrisana, ali The Verge je uspio uloviti specifikacije. Prema njima, Samsung ponovno planira ponuditi tri modela kao dio asortimana. Tu je standardni Galaxy S24 sa zaslonom od 6.2 inča, S24 Plus s ekranom od 6.7 inča i S24 Ultra koji ima ekran veličine 6.8 inča.

Lista sa specifikacijama navodi da sva tri pokreće Qualcommov najnoviji vodeći procesor, Snapdragon 8 Gen 3, iako glasine sugeriraju da će izvan SAD-a, Kanade i Kine telefone pokretati Samsungov vlastiti Exynos 2400.

Izgled će navodno biti sličan prethodnoj seriji

Što se tiče kamera, čini se da S24 Ultra ima glavni senzor od 200 megapiksela (isti kao i S23 Ultra), dok S24 i S24 Plus imaju najviše 50 megapiksela. Telefoto leća modela S24 Ultra ponudit će zumiranje do 10x, dok druga dva modela mogu ići do 3x.

Ostale specifikacije kamere uključuju telefoto senzore od 10 megapiksela na S24 i S24 Plus te par telefoto leća na Ultra – jednu od 50 megapiksela s optičkim zumom od 5x (koja se navodno može izrezati da ponudi zum od 10x) i jednu od 10 -megapiksela s 3x optičkim zumom. Priča se da će sva tri telefona imati ultraširoke kamere od 12 megapiksela i selfie kamere od 12 megapiksela.

Što se tiče baterija, prema specifikacijama koje su procurile, S24 ima kapacitet od 4000 mAh, S24 Plus 4900 mAh, a Ultra 5000 mAh. Postoji IP68 otpornost na vodu i prašinu u cijelom rasponu, a specifikacija potvrđuje da će S24 Ultra koristiti titan u svojoj konstrukciji, za razliku od aluminija u S24 i S24 Plus.

Što se tiče izgleda, navodno će nova linija imati vrlo sličan izgled kao i njihovi prethodnici iz 2023. Iako S24 Ultra ovaj put navodno ima potpuno ravan zaslon prema ranijim curenjima informacija, odbacujući blage zakrivljenosti viđene na S23 Ultra. Dostupne boje uključuju crnu, sivu, ljubičastu i žućkastu, iako mogu biti dostupne i dodatne boje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *