Kupac se požalio na samoposlužne blagajne u Zari: Varaju nas

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOTOVO svatko ima mišljenje o samoposlužnim blagajnama, a voljeli ih ili mrzili, činjenica je da se posljednjih godina sve češće mogu vidjeti u trgovinama i da ne idu nigdje tako skoro (ako i uopće). U današnje vrijeme one nisu rezervirane samo za trgovine mješovitom robom već se mogu vidjeti i u drugima, poput onih s odjećom.

Iako na našem tržištu njihovo uvođenje u modne trgovine ide mišjim korakom (za sada ih samo C&A ima), u Americi se mogu vidjeti posvuda, pa tako i u Zarinim trgovinama. No nisu svi potrošači sretni zbog toga.

“Morate postati zaposlenik trgovine”

Posljednjih mjeseci neki korisnici na društvenim mrežama prozivaju trgovce zbog samoposlužnih blagajni, a jedan korisnik je postao viralan jer se požalio na iste u Zarinoj trgovini. Amir Mohamed (@amirrors_world) je prije pet dana objavio video u kojem demonstrira kako koristi samoposlužnu blagajnu u Zarinoj trgovini u Miamiju. Video je do sada pregledan preko milijun puta.

“Ako želite kupovati odjeću u Miamiju, zapravo morate postati zaposlenik te trgovine”, započeo je u videu i istaknuo da je došao kupiti majicu. Pojasnio je da je do plaćanja sve djelovalo kao jednostavan proces.

Naime, ubacio je odjeću u za to predviđenu “košaru”, koja je potom skenirala sve što se u njoj nalazi. “U biti radim sav posao koji bi zaposlenik trebao raditi”, istaknuo je. “No sada mi pokazuje da moram ukloniti magnetsku zaštitu. Zaista, radim za vas.”

“Ne dobijem ni popust za zaposlenike. Sve kupujem po punoj cijeni”, nastavio je u videu i pojasnio da je morao i maknuti vješalice i sve staviti sam u vrećicu. “Kako radim to sve, a cijene odjeće i dalje rastu? Varaju nas”, došao je do srži svoje frustracije. 

“Trebaju uvesti popuste”

Video je prikupio mnoštvo komentara. Neki su se složili s njim, neki nisu. 

“Cijene bi trebale biti niže ako ti radiš sav ovaj posao”, “Ne smetaju mi. Spore blagajnice su nepodnošljive”, “Isto je i u Dubaiju”, “U Europi je isto”, “Trebaju uvesti popuste za sav ovaj posao”, “Čudi me da na kraju nije tražila napojnicu”, “Ovo je doslovno u većini Zarinih trgovina u svijetu”, “U Poljskoj je isto”, “S obzirom na redove u Zari, radije koristim samoposlužne blagajne”, neki su od komentara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *